Help

Zoeken:

Naast de optie ‘Snel zoeken’ op de startpagina is 'Geavanceerd zoeken' mogelijk. Hierbij kun je zoektermen combineren en een aantal filters gebruiken, bijvoorbeeld alleen scripties van je eigen opleiding zoeken.

Zoeken op woorden:

Je kunt zoeken op het exacte woord of frase van opeenvolgende woorden. Bijvoorbeeld: 'onderzoek en beleid' in één vak zal letterlijk zoeken naar de tekstfrase "onderzoek en beleid".
Om records te vinden waarin zowel 'onderzoek' als 'beleid' worden genoemd vul je onderzoek in het eerste vak in, kies je 'en' in het vakje rechts van het tweede veld, en vul je daarnaast beleid in.

Leestekens:

Leestekens staan gelijk aan witruimte (spatie).

Hoofd- en kleine letters:

Bij het zoeken is er geen onderscheid tussen hoofd- en kleine letters.

Jokertekens:

Gebruik het teken * om te zoeken op een woordstam. 'taal*' vindt zowel 'taalgedrag' als 'taalverwerking'.

Weergave:

Klik op de titel van de korte weergave om een lange weergave te krijgen met alle verwijzende gegevens en functies als een link naar de 'Volledige tekst'.

Auteur:

De auteursnamen zijn opgebouwd uit de achternaam en initialen. Vul bij zoeken op auteur vooral de achternaam in. Eventueel gevolgd door initialen als die bekend zijn. Zorg dan voor een komma tussen achternaam en initialen, en een punt achter de initialen zoals in dit voorbeeld: publicaties van prof. Johan van Benthem, vul dan in “ benthem, j. ”. De HvA Kennisbank is niet bijzonder groot dus het is meestal voldoende om alleen de achternaam te gebruiken.